Dýňový koláč Hokkaido
Skvělý a netradiční koláč z dýně Hokkaido s kozím sýrem.
Informace o receptu:
Složení: 2 porce
Doba přípravy: 15 min
Celková doba vaření: 2 hodiny 30 min
Nutriční informace: 2014 kJ, 481 kcal, 68 g sacharidů, 18 g bílkoviny, 14 g tuku, 0 mg cholesterolu, 7 g vlákniny
Obtížnost: snadné
Přísady:
Na těsto:
5 g kvasnic, čerstvých
150 g EDEKA BIO pšeničná mouka
75 ml mléka
0,5 lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
Na náplň:
100 g kozího sýru
10 ml mléka
200 g Hokkaido dýně
1 kus červené cibule
1 kus jablka
1 lžička soli
1 špetku pepře z mlýnku
1 lžička dýňových semen
1 větvička rozmarýnu
Ostatní:
pečící papír
trošku mouky pro pracovní plochu
Příprava:
1. Předehřejte troubu na horní / dolní pečení 200 ° C.
2. zahřejte mléko na sporáku nebo v mikrovlnné troubě na cca 30 ° C (vlažné). Droždí přidejte do mléka. Smíchejte s moukou míse tak, abyste vytvořili směs Uprostřed si vytvořte „žlab“. Do žlabu dejte směs kvasnicového mléka, sůl a olivový olej. Pomocí ručního mixéru smíchejte po dobu nejméně 5 minut, aby se vytvořilo měkké těsto. Poté z těsta udělejte kouli a zakryjte ji vlhkým hadrem a uložte na teplé místo po dobu asi 2 hodin (např, v blízkosti topení nebo strčte do trouby při teplotě asi 30 ° C)
3. Ručně hněteme těsto asi 3 minuty, nakrájíme na dva kusy a přemístíme na pracovní plochu posypanou moukou
4. Pro nátěr mícháme kozí sýr hladce s mlékem v mísící misce a rovnoměrně roztírejte přes koláč s lžící. Oloupeme jablko a dýni a nakrájíme na jemné proužky spolu s cibulí. Poté posypeme dýňovými semínky a listy rozmarýnu
5. Pečte asi 15 minut ve středu trouby, dokud není okraj těsta křupavý.
Vychutnejte si horké nebo studené přesně jak Vám bude chutnat!