Pivní marináda na maso
Pivní marináda na vepřové steaky nejen na grilování.
Informace o receptu
Složení: 4 porce
Doba přípravy: 15 min
Připraveno celkem za: 240 min
Na porci: 523 kJ, 125 kcal, 4 g sacharidů, 1 g bílkoviny, 9 g tuku, 0 mg cholesterolu, 0 g vlákniny
Obtížnost: snadné
Přísady:
40 ml slunečnicového oleje
40 ml octa
300 ml piva
3 lžičky hořčice
4 jarní cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
Sůl
Pepř hrubý
Příprava:
1. Do misky dejte olej, ocet, pivo a hořčici.
2. Očistětě jarní cibuli a nakrájejte na jemné kroužky. Česnek rozetřete. Vše přidejte do marinády, dále ještě bobkový list, sůl a pepř, tak vše pořádně promícháme.
3. Maso, které chcete grilovat naložte do marinády, zakryjte v ledničce a marinujte minimálně 3 až 4 hodiny (lze i přes noc).
Nejlepší je marinovat v mrazícím sáčku, který těsně uzavřete, aby v něm bylo co neméně vzduchu!