Vánoční likér se zázvorem, skořicí a hřebíčkem
Náš vánoční likér si můžete připravit již nyní na nejlepší část roku - Vánoce. Likér je dokončen za pouhých 15 minut a vydrží 8 až 10 týdnů.
Informace o receptu
Složení: 5 porcí
Doba přípravy: 15 min
Připraveno celkem za: 30 min
Pro porci: 3663 kJ, 875 kcal, 143 g sacharidů, 436 g bílkoviny, 163 g tuku, 0 mg cholesterolu, 61 g vlákniny
Obtížnost: snadné
Přísady:
500 ml pomerančové šťávy, čerstvé, lisované
2 hřebíček
3 kardamové lusky
1 kousek zázvoru (1 cm)
2 kusy neošetřených pomerančů (kůra z nich)
500 ml tmavý rum
5 skořicových tyčinek
Příprava:
1. Vaříme cukr spolu s pomerančovým džusem a kořením, zázvorem a většinou pomerančové kůry ze dvou pomerančů (trošku si nechte stranou). Při nízké teplotě vařte 10 minut.
2. Odstavte z vařiče, přidejte rum a promíchejte. Najděte si 5 kusů lahví o objemu 250 ml s uzavíratelným uzávěrem. Do každé láhve dejte po jedné skořicové tyčince a zbytek pomerančové kůry. Zalijte připraveným likérem, uzavřete a nechte vychladnout. Ideální je nechat likér pár sní odstát.
3. Pijte vánoční likér podle libosti studený, nebo horký nebo horký jako svařené víno.